ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Πως να εκδώσετε προσωρινή διαταγή απαγόρευσης επικοινωνίας η να αμυνθείτε σε εναντίον σας διαταγή.

restraining order cartoon

Σε αυτό το άρθρο…

Θέλετε να Εκδώσετε Προσωρινή Διαταγή απαγόρευσης επικοινωνίας εις βάρος κάποιου ατόμου που σας ενοχλεί; Εκδόθηκαν ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος σας για να μην πλησιάζει άλλο άτομο ; Ένας Οδηγός για την έκδοση προσωρινής διαταγή αλλά και την άμυνα αυτής.

Ενημερωθήκατε ότι κάποιος έχει αιτηθεί προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων εναντίον σας ή μήπως θέλετε να εκδώσετε προσωρινή διαταγή σε βάρος κάποιου ατόμου που σας παρενοχλεί. Τι σημαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Θα σας εξηγήσουμε ποιους περιορισμούς περιλαμβάνει μια τέτοια εντολή και τι μπορείτε να κάνετε είτε για την έκδοση είτε για να την αμφισβητήσετε.

ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ;


Μια προσωρινή διαταγή που σας υποχρεώνει να μείνετε μακριά και να μην πλησιάζετε κάποιο άτομο συνήθως χορηγείται σε περιπτώσεις όπου ο αιτών ισχυρίζεται ότι αισθάνεται απειλή ή κίνδυνο λόγω των ενεργειών ενός άλλου ατόμου. Τέτοιες ενέργειες είναι συνηθισμένες μετά από περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής επίθεσης, παρακολούθησης ή κατόπιν απειλής.

οι προσωρινές διαταγές εκδίδονται συνήθως μετά από περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής επίθεσης ή οποιαδήποτε αντιπαράθεση που έχει οδηγήσει ένα μέρος να αισθάνεται ότι είναι σε κίνδυνο. Για να λάβει κάποιος προσωρινή διαταγή απομάκρυνσης, πρέπει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απειλή και, αν υπάρχουν, αποδείξεις της αδικοπραξίας.

Μια προσωρινή διαταγή αποτρέπει το άτομο από το να έρθει σε επαφή με τον αιτούντα είτε αυτοπροσώπως είτε διαδικτυακά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια προσωρινή διαταγή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια δικαιωμάτων επιμέλειας παιδιών. Ο δικαστής μπορεί να προσθέσει επιπλέον διατάξεις ανάλογα με τις συνθήκες της αναφοράς και το τι θεωρεί απαραίτητο.

Δυστυχώς, μερικά άτομα επιδιώκουν προσωρινή διαταγή απομάκρυνσης με υστερόβουλα κίνητρα. Για παράδειγμα, κάποιος που διανύει ένα διαζύγιο με αντιπαράθεση μπορεί να σοκαριστεί όταν μάθει ότι ο/η σύζυγός του τον κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βία. Αυτό μπορεί να έχει γίνει για να επηρεαστούν τα αποτελέσματα του διαζυγίου.

Ενώ δεν είναι αναπόφευκτο, μερικές φορές τέτοιες ενέργειες να γίνονται  ταυτόχρονα με ποινικές κατηγορίες. Για παράδειγμα, αν κάποιος σας αναφέρει για ενδοοικογενειακή βία και κατηγορηθείτε για έγκλημα τότε λογικά θα σας επιδοθεί και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Στην καθημερινότητά μας, δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η προστασία από την παρενόχληση ή την απειλή γίνεται απαραίτητη. Εάν βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση, η προσωρινή διαταγή απομάκρυνσης μπορεί να είναι η λύση που χρειάζεστε. Η προσωρινή διαταγή απαγόρευσης επικοινωνίας είναι ένα νομικό μέτρο που αποσκοπεί στην άμεση προστασία ενός ατόμου από την παρενόχληση, την κακοποίηση ή την απειλή. Εκδίδεται από το δικαστήριο και επιβάλλει περιορισμούς στον κατηγορούμενο, όπως η απαγόρευση προσέγγισης ή επικοινωνίας με το θύμα.

Βήμα 1: Κατανοήστε τις Προϋποθέσεις

Πριν προχωρήσετε στην αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Συνήθως, πρέπει να αποδείξετε ότι υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλειά σας ή την ψυχική σας υγεία. Η τεκμηρίωση των περιστατικών παρενόχλησης ή απειλής είναι ζωτικής σημασίας.

Βήμα 2: Συλλογή Αποδεικτικών Στοιχείων

Η επιτυχία της αίτησης σας εξαρτάται από την ποιότητα των αποδεικτικών στοιχείων που θα προσκομίσετε. Συγκεντρώστε όλα τα σχετικά έγγραφα, μηνύματα, email, φωτογραφίες ή μαρτυρίες που αποδεικνύουν την παρενόχληση ή την απειλή. Οι καταγραφές από την αστυνομία ή ιατρικές εκθέσεις μπορούν επίσης να ενισχύσουν την υπόθεσή σας.

Βήμα 3: Σύνταξη και Υποβολή της Αίτησης

Η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής πρέπει να συνταχθεί προσεκτικά και να υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρετε τα εξής:

  • Τα προσωπικά σας στοιχεία και αυτά του κατηγορουμένου.
  • Περιγραφή των περιστατικών που οδήγησαν στην αίτηση.
  • Το αίτημα για την επιβολή της απόστασης των 20 μέτρων και την απαγόρευση επικοινωνίας.
  • Τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την αίτηση.

Βήμα 4: Παρουσίαση στο Δικαστήριο

Το δικαστήριο θα ορίσει ακρόαση όπου θα πρέπει να παρουσιαστείτε και να υπερασπιστείτε την αίτησή σας. Είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι να εξηγήσετε τις περιστάσεις και να προσκομίσετε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Βήμα 5: Απόφαση και Εκτέλεση

Αν το δικαστήριο θεωρήσει ότι υπάρχει βάσιμη απειλή, θα εκδώσει την προσωρινή διαταγή. Αυτή θα επιβάλλει στον κατηγορούμενο να μην σας πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των (χ) μέτρων και να μην επικοινωνεί μαζί σας με οποιονδήποτε τρόπο. Η διαταγή αυτή θα ισχύει μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης ή μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο διαφορετικά.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ.


Μια καλή είδηση είναι ότι, για οποιεσδήποτε διαταγές, θα έχετε τη δυνατότητα να εξηγήσετε την εκδοχή σας και τα γεγονότα. Αν ο αιτών θέλει να προχωρήσει στην έκδοση της διαταγής, θα οριστεί ακρόαση με τον δικαστή σε ασφαλιστικά μέτρα. Θα ενημερωθείτε για το πότε θα γίνει η ακρόαση και θα έχετε τη δυνατότητα να παρευρεθείτε με δικηγόρο για να παρουσιάσετε την εκδοχή στην υπόθεσή σας.

Είναι κρίσιμο να προσέλθετε στην ακρόαση με αποδείξεις της αθωότητάς σας. Αναζητήστε:

  • Μάρτυρες του χαρακτήρα σας
  • Αυτοπτών μάρτυρες
  • Έγγραφα
  • Φυσικά αποδεικτικά στοιχεία
  • Ισχυρή δική σας μαρτυρία

Ανάλογα με τον τύπο της προσωρινής διαταγής που εκδόθηκε εναντίον σας, θα έχετε τη δυνατότητα να παρευρεθείτε σε ακρόαση όπου μπορείτε να εξηγήσετε την πλευρά σας της ιστορίας. Σε αυτή την ακρόαση, μπορείτε να προσκομίσετε επίσης αποδείξεις ότι:

  • Το άτομο που θέλει να λάβει προσωρινή διαταγή έχει υστερόβουλα κίνητρα
  • Το άτομο παρερμήνευσε τα λόγια ή τις ενέργειές σας ως απειλή ενώ δεν ήταν
  • Δεν υπήρχε έγκυρος λόγος για την έκδοση της προσωρινής διαταγής

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.


Μερικές φορές, μια προσωρινή διαταγή μπορεί να αναφέρεται ως ασφαλιστική διάταξη προστασίας. Γενικά, είναι το ίδιο πράγμα και η ορολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά. Αυτές οι διατάξεις χρησιμοποιούνται για να αποτρέψουν ένα άτομο από το να έρθει σε επαφή με ένα άλλο. Αυτό περιλαμβάνει τόσο προσωπική επαφή όσο και διαδικτυακή.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΩ.


Φυσικά και μπορείτε και μάλιστα είναι αποδοτικότερη όλων των ενεργειών. Όπως ο αντίδικος έτσι και εσείς έχετε το δικαίωμα να καταθέσετε εις βάρος του ασφαλιστικά μέτρα με το ίδιο αίτημα. Με αυτόν τον τρόπο οι υποθέσεις συνεκδικάζονται και εκδίδεται μια κοινή απόφαση.

Συμπέρασμα.


Η έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης επικοινωνίας είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία σας από την παρενόχληση και την απειλή. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και έχοντας την κατάλληλη νομική καθοδήγηση, μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας και την ηρεμία σας.

Όμως και στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε μια άδικη προσωρινή διαταγή, επικοινωνήστε με το δικηγορικό γραφείο Αλέξανδρος Αλεξιάδης και Συνεργάτες για να σας βοηθήσουμε. Θα σας καθοδηγήσουμε και θα σας υπερασπιστούμε ώστε να μην εκδοθεί μια τέτοια διαταγή εναντίον σας.

Καλέστε μας στο 211 410-5456 για να προγραμματίσουμε μια συμβουλευτική συνάντηση και να συζητήσουμε από κοντά ότι σας απασχολεί.

Share on ➪ 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
& Συνεργάτες
Χρειάζεστε νομική εκπροσώπηση, επικοινώνηστε με τον ποινικολόγο  Αλέξανδρο Αλεξιάδη & τους έμπειρους δικηγόρους συνεργάτες του γραφείου. Αφοσιωμένοι Ποινικολόγοι Δικηγόροι.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν…

Τα 5 Σημαντικότερα Βήματα αν Κατηγορηθείτε για Έγκλημα

Τι να Κάνετε αν Κατηγορηθείτε για Έγκλημα – Οδηγός Επιβίωσης & Συμβουλές …
Ενδοοικογενειακή Βία

Ενδοοικογενειακή Βία – Συνέπειες και Προστασία.

Το Αδίκημα της Ενδοοικογενειακής Βίας: Νομικό Πλαίσιο, Συνέπειες και Προστασία των Θυμάτων …
καλύτερος δικηγόρος

Ο Καλύτερος Δικηγόρος – Πως να ψάξω και Που θα τον Βρω ;

Αναζητώντας τον Καλύτερο Δικηγόρο Ποινικού: Που να τον βρείτε και πως να ψάξετε.
Δικαστικές Αποφάσεις

Αθώωση: Συκοφαντική Δυσφήμηση.

Share on ➪  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ & Συνεργάτες Αν βρεις τον εαυτό … Περισσότερα
Δικαστικές Αποφάσεις

Αθώωση: Ενδοοικογενειακή Βία – Απειλή – εξυβριση.

Υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, απειλής και εξύβρισης, μεταξύ συγγενών με Ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και αυτόπτη μάρτυρα.
Δικαστικές Αποφάσεις

Αθώωση: Τυχερά Παίγνια και Εγκληματική Οργάνωση

Υπόθεση Διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου χωρίς άδεια σε μικρά καζίνο.